marți, 3 februarie 2015

 Bazine pentru ştranduri

Piscine şi bazine pentru scăldat. Mărimea suprafeţei şi a volumului de apă în cazul acestor bazine, se dimensionează în funcţie de gradul de utilizare, forma putând fi oricare. Este preferabil ca pentru aceste tipuri de bazine să se aleagă forme cât mai variate, cu lagune, golfuri, insule etc. Adâncimea indicată este cuprinsă între 0,7 şi 1,25 m. Temperatura apei 25-32ºC. În această categorie se încadrează şi bazinele cu valuri, care de obicei au formă paralelipipedică cu fundul în pantă, adâncimea în zona instalaţiei pentru generarea valurilor putând ajunge la 3-4 m.
Bazine ştrand

Bazine de scăldat pentru copii. Mărimea bazinului se alege în funcţie de numărul de utilizatori cu forme cât mai variate, ca şi în cazul bazinelor de scăldat pentru adulţi. Adâncimea prescrisă pentru aceste bazine este de minim 0,2 m şi maxim 0,5 m. Temperatura apei: 30-32ºC. Bazinele trebuie proiectate şi construite în aşa fel încât să fie accesibile din orice parte.

Bazin pentru copii

Bazine cu apă caldă. Forma, dimensiunile şi adâncimea apei corespund cu cele ale bazinelor de refacere şi relaxare pentru sportivi. Numărul locurilor pe banchete trebuie proiectat astfel încât să rămână locuri libere chiar şi în cazul unei utilizări maxime a bazinului.

Bazin cu apă caldă

Bazine balneare şi terapeutice.

La proiectarea acestor tipuri de bazine se va consulta întotdeauna specialistul în kinetoterapie ( chinetoterapie ). Mărimea, forma şi adâncimea acestor bazine trebuie stabilite astfel încât să corespundă scopurilor terapeutice. În funcţie de necesităţi bazinele pot fi dotate cu facilităţi pentru a putea fi utilizate de către persoane cu dizabilităţi ( ex. rampe, dispozitive de ridicare pt. bolnavi etc.) şi cu dispozitive necesare desfăşurării activităţilor terapeutice ( mână curentă, agăţători etc.)

Bazin de hidroterapie pentru adulţi

Bazin de hidroterapie pentru copii

Lift hidraulic pentru persoane cu dizabilităţi

Piscine private ( rezidenţiale )

Pentru mărimea şi forma geometrică a piscinelor private nu există nici un fel prescripţii. Acestea se determină de la caz la caz în funcţie de necesităţi, caracteristicile terenului, spaţiul avut la dispoziţie şi nu în ultimul rând de costul lucrărilor. În foarte multe cazuri aceste bazine au forme neregulate, în primul rând din cauze estetice. Forma cea mai des întâlnită la acest tip de piscine este dreptunghiulară cu lungimea cuprinsă între 6-16 m, lăţimea 2,5-8 m şi adâncimea de 1,2 - 1,5 m.  
Piscinele private, ca şi piscinele comunitare, pot fi dotate cu elemente de ridicare a confortului, cum ar fi sistemele de înot contra curent, ţâşnitori, iluminat subacvatic, duze jacuzzi şi de hidromasaj, precum şi difuzoare subacvatice.

Piscină rezidenţială exterioară

Piscină rezidenţială interioară






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu